Ennyi ideje van a 3.0-ra történő átállásra

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Már sokan tisztában vannak a hírrel, hogy a NAV 2021. április elsejéig adott határidőt az Online Számla 2.0 verzióról 3.0 verzióra való átállásra. Ettől a naptól kezdve csak az új verzióval készített online számlákat fogadják be, így az átállásnak kötelezően meg kell történnie eddig a határidőig. Az új verzió azonban már 2021. január elsejétől használatba vehető. Tehát mindössze pár hónap áll rendelkezésünkre, hogy számlakezelő rendszereinket megfelelően készítsük fel a közeledő változásokra.

Ha Dynamics 365 Finance and Operations rendszerét a DAX Consulting-tól szerzi be, ezekkel a változásokkal már nem kell foglalkoznia. A rendszer üzembe helyezését, támogatását és folyamatos fejlesztését sokéves tapasztalattal, szakértelemmel végezzük. Erre a rendszerre azért van szüksége, mert:

  • Teljeskörű és modern megoldást nyújt vállalata pénzügyeinek kézbentartására;
  • a Microsoft minden tudását ötvözte ebbe az elsősorban nagyvállalatoknak szánt rendszerbe;
  • az üzemeltetést ránk bízhatja, akár a földön, akár a felhőben;
  • adatai a Microsoft Azure-nak köszönhetően akár a földön, akár a felhőben a legnagyobb biztonságban vannak.*

Kezdje meg ma az átállást!

Szakértő csapatunkkal könnyen és gyorsan tehet eleget a kihívásoknak. Időben felkészítjük rendszereit és emlékeztetjük, ha újabb változtatásra lesz szükség!

Mi is az az Online Számla 3.0?

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. Törvény szerint 2020. július elsejétől minden olyan számláról adatot kell szolgáltatni a NAV felé, melyet egy adóalany egy másik belföldi adóalanynak, belföldön teljesített ügyletről bocsát ki. Mindezt függetlenül a számla áthárított áfatartalmától kötelesség megtenni. Az online adatszolgáltatás bevezetésének és az Online Számla 3.0 fejlesztésének elsődleges célja a gazdaság fehérítése és az adócsalások visszaszorítása. Ebből kifolyólag is a 3.0-ás verzióban januártól már a magánszemélyeknek kiállított számlákról is köteles a számla kiállítója adatot szolgáltatni. Habár a legújabb verzió alapvető működésében nagyban tükrözi a korábbi változatok tulajdonságait, mégis találhatunk a funkciók között pár eddig nem alkalmazott újdonságot:

  • elektronikus számlázás támogatása
  • nagyméretű számlák adatszolgáltatása
  • közszolgáltatói adatszámlák elszámoltatása

Ezek az új funkciók mind a korábban elérhető lehetőségek nagyfokú bővítését hivatottak szolgálni. Cégünk jóvoltából a Dynamics 365 Finance and Operations eszköz képes elvégezni az adatszolgáltatást a NAV által támasztott elvárásoknak megfelelően. Az általunk kínált megoldás tartalmaz kötelező elemeket, azonban számos egyedi, saját fejlesztésű opciót is. Több éves tapasztalat alapján olyan fejlesztések elérhetővé tételét tűztük ki célul, amelyek segítik a kezelőfelület felhasználóbaráttá tételét és a munkafolyamatok pragmatikus optimalizálását. Így Ön egy leegyszerűsített rendszert tarthat majd a kezében, amely automatikusan ellenőrzi a kiállított számla adatszolgáltatási megfelelősségét. Amennyiben a számla megfelelőnek bizonyul a rendszer automatikusan továbbítja is a megfelelő helyre az Ön közreműködése nélkül.

A régebbi rendszerek (Axapta 4.0, 2009 és 2012) használata esetén már lehetséges volt az Online Számla 1.1 integrációja. Remek hír, hogy az általunk szolgáltatott felhőalapú Dynamics 365 Finance and Operations ugyanígy képes rá, sőt még jobban!

Így a DAX az összes Microsoft által kínált rendszerre és verzióra megoldást nyújt!