Érdeklődjön nálunk még ma Azure felhő-infrastruktúrára történő áttérésről!

 

A helyi szerverek hátrányai vs. Azure felhő

Fájlszerverek, alkalmazásszerverek, levelezőszerverek – ezekre leggyakrabban úgy gondolunk, mint vállalatunk szervertermében rejtőző vasakra. Amíg újak, általában nincs velük gond. Azonban élettartamuk végéhez közeledve egyre kevésbé nyújtják azt a megbízhatóságot, ami egy modern vállalatnak nélkülözhetetlen. Szükség van rájuk, nem hagyhatók ki, cseréjük viszont időről időre jelentős, nem megtérülő befektetés. Ráadásul fontos a pontos méretezés, hiszen, ha alábecsültük a stabil működéshez szükséges hardvert, további jelentős költségekkel nézünk szembe.

A Microsoft Azure platformjának köszönhetően nincs szükség néhány évente új hardverek vásárlására. A felhőből elérhető szerverek képesek ugyanazon feladatok ellátására maximális redundancia és biztonság mellett. Szerverbeszerzéseik már nem befektetésként, hanem havi működési költségként jelentkezhetnek. Amennyiben nagyobb teljesítményű, vagy nagyobb tárhellyel rendelkező szerverre van szükségük, ezt két kattintással, vagy akár automatikusan is megtehetjük. Mindezt akár perc alapú elszámolással, tehát ha csak bizonyos projektekhez van szükségünk jelentősebb teljesítményű eszközökre, csak azért a használatért fizetünk, amire tényleg szükségünk van. Ezen felül a szerverek még automatikus indulásra-leállásra is beállíthatók, hogy ténylegesen csak akkor ketyegjen az óra, amikor a használat azt indokolja.

 

Azure felhő

 

Az Azure felhő előnyei

  • Ár – A tényleges használati idő alapú szerverhasználat olcsóbb lehet, mint a helyi szerverek üzemeltetése
  • Nincs szükség szervertermek karbantartására
  • Egyszerűen biztosítható redundancia
  • Egyszerű biztonsági mentés és rendszervisszaállítás
  • Nagyobb adatbiztonság, garantált GDPR megfelelés
  • Az Azure felhő szerverekhez és virtuális gépekhez könnyen elérhető a Microsoft teljes alkalmazáspalettája
  • Adataihoz bárhonnan, bármikor könnyen hozzáférhet

 

Az út – hogyan váltsunk felhőre?

Manapság az IT tudatos cégek szükségét érzik a felhőbe történő migrálásnak. Ugyanakkor fontos felkészülnünk erre a váltásra és végiggondolni minden előnyt és kihívást. Bár néha aggasztóan hat a változás gondolata, az Azure felhőbe történő átköltözés a gyakolatban kisebb kihívást jelent, mint gondolnánk. A DAX Consulting Kft. és partnerei segítenek megtalálni a helyes utat. Több éves szakmai tapasztalattal a hátunk mögött minden egyedi helyzetre létezik jó megoldásunk.

A folyamat leggyakrabban egy felméréssel indul, ahol megállapítjuk, hogy milyen megoldás a legmegfelelőbb ügyfelünk számára. Ezt követi egy gyors tervezési fázis, aminek végén ajánlatot teszünk a migráció megvalósítására. Ez a bevezetés gyors és hatékony, nagy figyelmet fordítunk arra, hogy ne akadályozzuk a cég napi működését. Hasonló migrációs projektek során elengedhetetlen a változáskezelés (Change Management) is, melyet az ADKAR módszertan szerint bocsájtunk ügyfeleink rendelkezésére.

 

Akár többet szeretne megtudni a lehetőségekről, akár már ma belevágna a migrációba, vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk, hogy vállalata felkészülten lépjen a 2020-as évtizedbe.