Chat with us, powered by LiveChat

2020. április 1-jétől életbe lép az Nemzeti Adó- és Vámhivatal által megkövetelt Online Számla 2.0 rendszer. Ezt követően a jelenlegi 1.1 verziójú számlalejelentés már sikertelen adatszolgáltatásnak minősül. Így már kevesebb mint fél év marad felkészíteni számlázási rendszereinket ezekre a változtatásokra. Ha Dynamics 365 Finance and Operations rendszerét a DAX Consulting-tól szerzi be, ezekkel a változásokkal már nem kell foglalkoznia. A rendszer üzembe helyezését, támogatását és folyamatos fejlesztését sokéves tapasztalattal, szakértelemmel végezzük. Erre a rendszerre azért van szüksége, mert:

  • Teljeskörű és modern megoldást nyújt vállalata pénzügyeinek kézbentartására;
  • a Microsoft minden tudását ötvözte ebbe az elsősorban nagyvállalatoknak szánt rendszerbe;
  • az üzemeltetést ránk bízhatja, akár a földön, akár a felhőben;
  • adatai a Microsoft Azure-nak köszönhetően akár a földön, akár a felhőben a legnagyobb biztonságban vannak.*

Mit jelent az Online Számla?

Az Online számlázást az teszi szükségessé, hogy az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 2018. július 1-től hatályos 10. számú mellékletében foglaltak szerint adatszolgáltatási kötelezettség terheli az adóalanyt. (Részletek itt)

Megoldásunkkal a Dynamics 365 Finance and Operations eszköz képes az adatszolgáltatást elvégezni a legalább 100 ezer forint áthárított általános forgalmi adót tartalmazó számláiról a NAV által meghatározott Online Számla 2.0 követelményeinek megfelelően.

A számlázással kapcsolatos teendőket leegyszerűsítve, a rendszer automatikusan ellenőrzi, hogy az Ön által kiállított számla az említett jogszabály hatálya alá tartozik-e, és amennyiben igen, automatikusan elküldi azt – az adatszolgáltatási kötelezettségnek megfelelően. Önnek további teendője ezzel kapcsolatban nem lesz. Ezzel nő a hatékonyság és az érdemi munkára fordítható idő.

A korábbi rendszerek (Axapta 4.0, 2009, 2012) használata esetén már elérhető volt az Online Számla 1.1 integráció. Az általunk szolgáltatott felhő alapú Dynamics 365 Finance and Operations eszköz is képes rá! így egy újabb akadály hárult el a rendszer megfelelő, magyarországi használata elől.

Érdeklődjön nálunk még ma a D365 F&O bevezetéséről!

*A Microsoft Azure biztonsági megoldásairól ezen az oldalon olvashat bővebben.